Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Twilight A-tól Z-ig

Twilight  A-tól Z-ig 

twilight-6.jpgAshley Greene

Játssza Alice-t, Edward húgát. Miv el jóval magasabb, mint a könyvbéli karakter, ezért sokáig úgy tartották, hogy nem volt jó választás a szerepe, mára azomban bebizonyította, hogy remekül alakítja a vámpírlányt.

Baleset

Természetesen nincsen forgatás baleset nélkül, nem volt másképpen az alkonyat-filmek esetén sem.  A Holdfogyatkozás forgatásán Jackson Rathbone (Jasper) az egyik jelenet során megsérült, és rövid időre kórházba kellett szállítani, azomban nem lehetett túlsúlyos a sérülés, mivel a színész már másnap munkába állt.

Charlie

Bella édesapja, Forks rendőrfőnöke, aki jó isdeig mit sem sejt a Cullen család valódi kilétéről.twilight4.jpg

Edward

A karakter megformálására eredetileg az írónő Henry Cavillt szemelte ki, ám amikor Rob Pattiosont meglátta Edward szerepében, már kétsége sem maradt afelől, hogy a rendező jól döntött a szereplőket illetően.

Forks

A washington állambeli kisvárosnak alig több mint háromezer lakosa van. Az USA egyik legcsapadékosabb területénnek tartják, ezért is választotta az írónő ezt a helyszínt.

Hajnalhasadás

A sorozat negyedik tagja, könyvformában ez a befejező rész, azomban a film készítői mást gondolnak: két részben filmesítik meg, az egyik részt novemberben mutatták be, mígy a másikra majd egy évet kell várniuk a rajongóknak.twilight5.jpg

Indiánok

A farkasokat alakító színészek mindegyikének igazolnia kellett, hogy indián vér csörgedezik ereikben.

Jacob

A Taylor Lautner alakította karakternek, csakúgy, mint Edwardnak, nagy rajongótábora van. Team Jacob tagjai többek között olyan sztárok, mint Emma Roberts, Selena Gomez vagy éppen Jamie Foxx.

 Kristen

A bellát alakító színésznő igencsak jól keresett az Alkonyat-filmekkel: az első részért még ,,csak" 2 millió dollárt fizettek neki, a legújabb részértazomban már 12,5 millió dollárt kapott, valamint a film bevételeiből is részeskedik.twilight-1.jpg

La Push

A quileute indiánok ebben a rezervátumban élnek.

Menyasszonyi ruha

Sokakat izgat a kérdés, hogy milyen lesz Bella menyasszonyi ruhája a Hajnalhasadásban, ám ez az előzetesekből sem derül ki, mindössze annyi látható, hogy fátylat visel.

Paródia

Vámpíros film a címe a tavaly készült paródiának, amely szinte kizárólag az Alkonyat-filmekre épül.twilight-2.jpg     

Renesmee

Szerepére a 11 éves Mackenzie Foyt választották a készítők, aki korábba néhány tvsorozatban jelent meg, legutóbb Hawaii-Fiva-O-ban volt látható.

Stephenie Meyer

Az álltala írt novellák alapján szü lettek a filmek. Népszerűségét jelzi, hogy pár éve az amerikai listák első négy helyét sorozatának könyvei foglalták el, amelyre korábban még soha nem volt példa. Az írónő néhány pillanat erejéig az első részben látható, amikor egy kávézóban vegaszendvicset redel, mielőtt Charlie és Bella megérkezik.

Szőkítés parókák

Mivel majdnem másfél napig tartott, hgy Nikki Reed barna haját kiszőkítsék. ezért a készítők úgy döntöttek, hogy parókát kell hordani a forgatás alatt.Parókát visel egyébként az Alkonyat forgatásán Taylor Lautner is,sőt,Kristen Stewartnak is kellett viselnie a Napfogyatkozásban,mivel előtte egy másik szerep kedvéért rövidre vágatta a haját.

Újhold

A film amerikai premiere 2009. novenber 16-ára, éppen újhold idejére esett.

Volturi

Az olaszországi Volterrában él a Volturi-klán, a legerősebbnek és a leghatalmasabbnak tartot vámpírcsalád, akik a többi vámpír fölött is ítélkeznek. Tagjai Aro, Marcus, Caius, Alec és Jane.

Zene

A filmekben hallható zenéket többek között a Muse, Paramore Radiohead, The Krillers Linkin Park, Metric jegyzik. Legújabb részben Bruno Mars száma is hallható.

 


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Utolsó képArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 51723
Hónap: 486
Nap: 8